Banko

Market ve manav dükkanları için özel olarak dizayn edilmiş sistemlere müşteri ödemesini alıp piş ve fatura gibi işlemleri yapmak için kullanılan sistemlere banko denir. Diğer adı kasa, gişe gibi de isimler verilebilir.

Banko Kasasının Genel Özelliği

Müşterinin poşetlerini koyabileceği bir yer mevcuttur. bunun dışında seyyar çekmeceli kasa üzerine yazar kasa konulabilir. Banko masasının üzerine terazi cihazı  konulabilir. Ölçüleri insanların sandalyede üzerinde rahatlıkla çalışabileceği ergonomiye sahiptir.

Seyyar kasa çekmeceli ve alt kısım da kapaklı bir yapıya sahiptir. Kapağın iç kısmında özel olarak konumlandırılmış bir raf mevcuttur.

Banko Market ve Manav Dükkanlarında Gerekli midir?

Müşteri hizmetleri sonrasında ödeme almak ne kadar önemliyse banko da o kadar önemlidir. Müşteriye verilen ürün ve hizmet sonrası bir ödeme tahsil edilip , aynı zamanda fiş veya fatura evrak kısmının verilmesi gereklidir. Bu kısmın en çok düzende tutulması gereklidir. Öyle ki işin sonuç kısmıdır. Bir kişi kontrolünde bütün finansal işlemlerin yapılabilir yapıda olması gereklidir. Bunun için vazgeçilmez bir üründür.

Düşünün bu sistem olması müşteriler poşetleri tartılıp ayak üstü ücret alınacaktır. Kimin ne aldığı , ne kadar aldığı gibi bir çok işlem iç içe girip çıkılmaz bir hal alacaktır.

Banko Kasasının Yapısı

En alt kısmında ayarlanabilir ayaklar mevcuttur. Sistem metal , ahşap ve paslanmaz malzemeden oluşmaktadır. En üst kısımdaki temas tablası yer değiştirilebilir yapıdadır.

Banko Kasasının Muadillerinden Farkı

Öncelikle kompak yapısı en önemli farklarından birisidir. Yapısı gereği her yere uyum sağlayabilir. Yan tarafındaki kasa yine masa kısmına bağlı olmaması da bir avantaj sağlamaktadır. Yapısı uzun olmadığı için herhangi motor veya bant sistemine ihtiyaç duyulmasının önüne geçmiştir.

Genel olarak manav , şarküteri gibi dükkanların tercih sebebidir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir